Personvernerklæring

Dikom symbol

Personvernerklæring

Denne artikkelen beskriver formålet med informasjonskapsler, varigheten og hvordan du kan blokkere eller slette de.

Vær oppmerksom på at hvis du ikke tillater oss å bruke informasjonskapsler, kan dette påvirke din bruk og opplevelse av nettsidene.

Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler er små tekstfiler som inneholder data som er lagret på datamaskinen din, smarttelefonen eller nettbrettet når du besøker ett nettsted. En informasjonskapsel inneholder vanligvis navnet på nettstedet som den kom fra, varigheten av den (dvs hvor lang tid det vil bli lagret på enheten) og en verdi, vanligvis et tilfeldig generert unikt nummer.

Informasjonskapsler brukes til å lage websider mer effektive, men også til noe informasjon til eieren av nettstedet. Informasjonskapsler gjør det mulig å skille mellom ulike brukere, som igjen kan gi hver bruker en mer personlig opplevelse av nettstedet.

Hvordan bruker Dikom informasjonskapsler?

Våre nettsider bruker informasjonskapsler for å optimalisere nettfunksjoner og for å forbedre din erfaring.

Nedenfor vil du til en hver tid finne informasjon om hva slags informasjonskapsler vi bruker:

Google Analytics
Formål: Analyserer bruken av nettsidene
Lagret informasjon: Sesjonsinformasjon
Varighet: 20 min maks, eller til nettleseren lukkes.
Deles med: Google

Hvordan blokkere / slette informasjonskapsler

De fleste nettlesere aksepterer bruk av informasjonskapsler som standard. Du kan endre disse innstillingene slik at du som bruker, blir advart når en informasjonskapsel blir sendt til datamaskinen din, eller du kan opprette en regel som blokkerer informasjonskapsler. Du kan også velge å slette alle informasjonskapsler som er lagret på din datamaskin.

Instruksjonene for nettleseren eller hjelp-funksjonen som de fleste nettlesere er utstyrt forklare hvordan du sletter lagrede informasjonskapsler eller endre innstillingene for disse. Hvis du bruker forskjellige enheter (datamaskin, smarttelefon eller nettbrett) for å få tilgang til nettsteder vil du måtte sikre at nettleseren på hver enhet er satt til dine preferanser angående informasjonskapsler.

Merk at hvis du velger å ikke tillate at informasjonskapsler skal lagres, er det mulig at du ikke vil være i stand til å bruke alle deler av nettsidene, og at enkelte deler av nettsidene ikke kan fungere fullstendig.

Endringer og spørsmål

Dikom kan oppdatere disse retningslinjene fra tid til annen. Datoen for når retningslinene ble publisert første gang, og dato for siste endring, spesifiseres nedenfor.

Ta kontakt hvis du har spørsmål om disse retningslinjene:
Kjersti Bakke på kjersti[at]dikom.no eller +47 928 10 120.

Disse retningslinjene ble publisert 24. mars 2015, oppdatert 8. februar 2016