Er nettsiden din sikker?

ssl-bannerÅ sikre nettsidene er viktig, men hva betyr det egentlig? Her kan du få svar på hvorfor nettsiden din bør ha et SSL (Secure Socket Layer) sertifikat installert.

Hva er SSL (Secure Sockets Layer)?

SSL , som står for Secure Sockets Layer, er en protokoll som krypterer alle dataene som sendes mellom deg (brukermaskinen) og tjenermaskinen (server/nettsted). Det utstedes et sertifikat som legges på server hvor nettstedet ligger. Dette gjøres for at andre ikke skal kunne snappe opp og lese dataene som sendes mellom brukermaskinen og tjenermaskinen, som f eks data som legges inn i skjema, eller transaksjoner i en nettbutikk. Det er derfor i dag anbefalt at alle nettsteder har et slikt sertifikat installert.

Hvordan vet jeg at et nettsted har et slikt sertifikat installert?

Enkelt! Du sjekker i adressefeltet på nettstedet du besøker. Hvis alt er ok skal det være en hengelås i forkant av adressen til nettstedet:

Sikker?

Hvordan vet jeg at alt er ok for mitt nettsted?

Dikom har laget en test hvor du kan sjekke selv om du har sertifikat installert, og om alt er ok på ditt nettsted.

> Sjekk om ditt nettsted har SSL-sertifikat installert

 

 

Tegn på sikkerhet og seriøsitet innbyr til tillit

Når du vet at eier av nettstedet har gått til det skritt og sikre forbindelsen mellom deg og serveren, innbyr dette til tillit. 

Høyere rangering i Google

Som med mobilvennlige nettsider gir dette høyere rangering i Google. Og det blir antagelig viktigere og viktigere fremover da Google legger mer og mer til rette for å varsle brukere om usikrede nettsteder i Googles egen nettleser Chrome. 

Hvordan kan jeg få installert sertifikat for mine nettsider?

Ta kontakt med eier av serveren (også kalt hostingleverandør) der nettstedet ditt ligger. Siden prosessen kan variere, avhengig av hva slags sertifikat du trenger, er det de som best kan hjelp deg med dette. Har du nettstedet ditt hos oss i Dikom har du allerede et sertifikat installert.

Ønsker du hjelp?

Ønsker du hjelp til å få på plass et SSL-sertifikat kan vi ta dialogen med din hostingleverandør. Fyll inn vår møtebrief så tar vi kontakt med deg før vi starter arbeidet.

Ja, send meg til møtebrief. Jeg trenger hjelp med installering av SSL-sertifikdat

 

Kjersti Bakke blog-avatar

Kjersti Bakke

Jobber som senior rådgiver. Har mer enn 20 års erfaring innen webdesign, webutvikling og SEO/SEM. Sertifisert i HubSpot innen CMS, marketing, salg, service i tillegg til partner-sertifisering. Jeg er Dikom sin rådgiver innen analyse og rapportering og har sertifisering i Google Analytics og Google Ads. Har flere års erfaring fra elektrobransjen som selger, Program Deployment Manager og Network of Excellence Manager. Her med ansvar for å lede et internasjonalt nettverk med webredaktører.