Tjenesten MySocialBook – nyttig eller bare gimmick

For en stund siden leste jeg en artikkel om MySocialBook.com. Dette er en tjeneste hvor du kan lage en bok av innhold fra sosiale medier.

 

Bok laget av facebook stream

Du kan få ditt facebook liv i bokform, du kan gjøre en bok av dine fotoalbum på facebook hvor du også får med titlene og kommentarene, du kan koble to eller flere facebook-kontoer eller du kan lage en bok av en facebook-gruppe eller fanside. I tillegg kan du lage en bok av instagrambildene dine.

Jeg kom til å tenke på denne tjenesten for et par uker siden når jeg lette etter en artikkel om når det lønner seg å poste på facebook. Denne artikkelen ble delt på en facebook-gruppe som ble brukt i kurset «Nettstudiet i Sosiale Medier» ved BI som jeg deltok på i fjor høst. I dette kurset brukte vi en lukket facebook-gruppe som undervisningsplattform. Her la kursleder Cecilie Staude, og foredragsholdere,  ut  kursmateriell (pdf-filer, videoer eller linker), oppgaver og besvarte spørsmål fra studentene. I tillegg deltok studentene med linker til andre nyttige artikler osv.

Du kan tenke det ble en samling med mye relevant stoff som er nyttig også nå etter kurset. Det ble en stor feed etterhvert og utfordringen ble å finne tilbake. Ideen min var å få alt dette i en bok som jeg kunne bla i.

 

 

Eksempel på hvordan innholdet blir presentert

I dag ble boken levert. Jeg ble ganske imponert over kvaliteten og måten den er bygget opp. Tjenesten velger bilder ut fra popularitet for presentasjonen i begynnelsen av boken. Jeg fikk også en side med bilder av de mest aktive medlemmene.

Boken er delt opp i måneder, med en introdukskjonsside for de to påfølgende månedene. På denne introduksjonssiden ser du hvor mange statuser, hvor mange koblinger og hvor mange bilder som er delt i perioden.

Boken starter med kursleders introduksjonshilsen til oss med alle kommentarene. Så følger alt kronologisk, presentert på en veldig fin og oversiktlig måte, som gjør det veldig enkelt å finne tilbake. Boken avslutter med de bildene som ble mest likt!

 

 

Eksempel på hvordan innhold blir presentert ved å fokusere på mest engasjerende innhold

Det var veldig enkelt å komme i gang. Du trenger å registrere deg, koble til facebook-kontoen din, og velge hva slags bok du vil ha. Underveis får du forhåndsvisning av dine valg. Du kan endre farge og kvalitet på omslaget. Du kan også endre tidsperioden du ønsker i boken.

Jeg ble positivt overrasket. Jeg synes absolutt My Social Book er en nyttig tjeneste.